+36-70-339-0135

Fal-Varrás

Hatékony falszerkezet javítás

Brutt Saver technológia

 A falvarrás nem más, mint repedések által meggyengült falszerkezetek megerősítése speciális acélspirál és egy két komponensű ragasztó együttes alkalmazásával. A  falazaton kialakult repedésekre merőlegesen egymástól 40 cm-es távolságban, 3.5-7 cm mélységben horonyvágatokat készítünk 1 méteres hosszban. Ezen horonyvágatokba kerül behelyezésre az acélspirál és a ragasztó. Alkalmazás során a repedések elhelyezkedésétől függően sok esetben a falazatban plussz furatok kerülhetnek kialakításra. Ezt az úgynevezett Brutt Saver technológiát alaklmazhatjuk tégla, szilikát, beton, illetve kőből készült falazatoknál.A falvarrás mint technológia, repedezett falazatok szerkezeti megerősítéseinél és javítási munkálatainál gyors és költségkímélő eljárás. Az alkalmazás egyszerű és hatékony. A beépített acélspirál szilárdsága nagy, kellően rugalmas. Az alkalmazott kétkomponensű  ragasztó gyorsan köt, szintén nagy szilárdságú, térfogata a kötést követően nem zsugorodik, felülete nem repedezik. A módszer lényege tehát nem más mint meggyengült falszerkezetek megerősítése acélspirál és kétkomponensű ragasztó együttes alkalmazásával. A technológiának köszönhetően a repedések további kialakulása megszűnik, statikai állapota kifogástalan lesz.

A falvarrást mint munkafolyamatot bizonyos esetekben megelőzi az alap megerősítése, mely során partner cégünk egy szintén nagyon gyors és hatékony megoldással, az úgynevezett injektálással helyre állítja az épület talaj alatti stabilitását, ezzel megakadályozva egy későbbi süllyedést.

Ez a technológia tehát biztonsággal alkalmazható  repedések következtében meggyengült falazatok visszaerősítésére, mivel az acélspirál és a  ragasztó tulajdonságainak köszönhetően az egymástól függetlenné vált falszakaszok szerkezeti együttdolgozása helyre áll, többletfeszültség nem alakul ki.

* A falakban futó vezetékek átvágásáért felelősséget nem tudunk vállalni.

Elérhetőségeink

 +36-70-339-0135
 
 info@fal-varras.hu